Műemlékek

A speciális szárazgőz tisztítással műemlékeken, szobrokon, sírköveken lévő légköri, növényi és egyéb szennyeződéseket is roncsolásmentesen, környezetbarát módon és maradéktalanul képesek vagyunk eltávolítani.

Sírkő tisztítása
Síremlék tisztítása

Hogyan működik?

A szárazgőz tisztítás lehetővé teszi például a műemlékek, szobrok, domborművek, emléktáblák, sírkövek, mészkő, márvány, gránit stb. felületek különleges és kímélő eljárásmódot igénylő tisztítását.

Hogyan teszünk eleget a környezettudatosságnak, roncsolásmentességnek és hatékonyságnak is egyben? Úgy, hogy a computervezérelt gépünk maximálisan 6-8 bár nyomással dolgozik, amely jelentősen kevesebb, mint például a nagynyomású technikák (sterimózás), így jelentősen kevesebb vizet használunk, és a felületet sem áztatjuk el.

Emellett az alacsony nyomás kímélő, hiszen nem képez apró sérüléseket a felületen, mint a szórásos technikák (növényi darálékok, dolomit, perlit, szárazjég, száraz homok, nedves szemcsék stb.), így roncsolásmentes tisztítást tudunk végezni az élek, fugák, patina, alapfelület megóvásával. Továbbá vegyszermentesen dolgozunk, amely kíméli a tisztítandó felületet és a környezetet is egyaránt. Az igazán makacs szennyeződésekkel pedig egy amerikai, kanadai, európai bevizsgálással és tanúsítvánnyal rendelkező bakteriális alapú szerrel bánunk el, amely 90-99%-ban lebomlik. Mindezek mellett hatékonyan képesek vagyunk elbánni a szennyeződésekkel a 120 Celsius fokos szárazgőz baktériumölő hatásának és a gőz mellett alkalmazott speciális mikrószálas kefének köszönhetően.

Mi a tisztítás folyamata?

A felületen lerakódott légköri, korrózió, időjárás, pigmentáció okozta, növényi (alga, moha), betonkimosódás, penészgombásodás, korom, madárürülék, olaj- és zsírfoltok, festékek stb. szennyeződéseit a 120 Celsius fokos szárazgőzzel feloldjuk, majd a gőz és egy speciális mikrószálas kefe segítségével eltávolítjuk.

Miért válasszon minket?

  • Hatékonyság: speciális ipari géppel dolgozunk, 120 fokos szárazgőzzel, maximum 6-8 báros nyomással
  • Roncsolásmentes: az alacsony nyomásnak köszönhetően képesek vagyunk a kezelt felületek eredeti textúráját, alapfelületét megóvni, apró karcok, sérülések létrehozása nélkül
  • Környezetbarát: vegyszermentesen dolgozunk, valamint jelentősen kevesebb vízhasználattal